teisipäev, 7. detsember 2010

Eile, täna, homme

5 - 10 aastat on päris pikk aeg, eriti arvutimaailmas. Kunagi öeldi, et kui arvuti 9-korruselise maja viimase korruse korteri aknast välja visata, siis alla jõudes oli ta niikuinii juba vana ja pole sellest kahju. Kuhu kogu maailm liigub ja mis suunas muutub? Raske öelda.

Suur suund ökoloogilisuse ja taaskasutatavuse poole. Kas ka arvutite tehnoloogia ja materjalid on looduslikud ning inimestele kahjutud? Kas saame arvutit mingi nanotehnoloogiaga muuta vastavalt vajadusele - lapsele, mängurile, teadlasele? Mis on järgmised veebikeskkonnad ja suhtluskeskkonnad, Web 3.0 - Web 4.0? või toimub hoopiski krahh ning kaob maailmast kõik, sest pole energiat, millega kõike toita? Alles äsja olid 1,5 tunnised katkestused Elioni ja EMT võrkudes. Kas neid suudetakse vältida?
Millised on inimese vajadused? Kindlasti veelgi suuremad kui praegu - kõike soovitakse saada veelgi kiiremini, tasuta ja kvaliteetsemat informatisooni.

Küsimusi on alati rohkem, kui vastusei. Päris huvitav kuulamine on siin. Jutt on küll tehnoloogia arengust, kuid see ju puudutab meid kõiki.

Seniks aga mõnusat Jõuluaega ning toimetame hetkel olemasoleva riist-, tarkvara ja keskkondadega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar