teisipäev, 14. detsember 2010

Hinnang wiki-tööle

Väga huvitav oli lugeda kõiki neid töid. Valisin siin blogida "Pahalaste" töö.
Natuke teistmoodi lahendatud, kui tavaliselt harjunud st pealehelt on kõik alamteemad-peatükid tehtud veel omakorda eraldi lehena, kus siis täpsemalt sellest asjast kirjutatud. Alguses mõtlesin, et miks küll niipalju klikkida, aga teisest küljest jälle, asi paistis selgem ja konkreetsem. Leht oli just konkreetselt selle teema kohta ning sisaldas linke ning asjakohaseid viiteid (Vastupidiselt teistele töödele, kus viited kõik lehe allosas - Facebook ja Googlel üsna palju neid veel).

Selline lehtedeks jagamisel on ka natuke teine külg, ootad sama sisukat-mahukat kui tavaliselt. Pahalaste töös olid need aga väga erinevad, näiteks Phishingu kohta oli vaid üks lõik. Ka Netisõltuvuse lehe osakaal võrreldes teistega oli tunduvalt väiksem.

Paaris kohas oli viidatud oma töös olevale osale (Denial-of-Service), parem oleks olnud viidata siiski kuskile väljapoole. Samuti puudusid näiteks Piraattarkvara, DDoS ja Spam osas lingid, allosas olid lisatud viited-lingid asjakohastele lehtedele.

Eks selline töö olegi meeskonna töö ning oluline on alustada, sest pärast saab seda täiendada-parandada jne. Palju halvem variant oleks (nagu Wikipedias palju kohtab) punased lingid ning siis teade, et seda lehte pole veel loodud ja sa võid olla esimene, kes seda tegema hakkab.

Pahalased töö on väga hästi tehtud ning ma arvan, et see oleks lausa kohustuseks läbi lugeda kõigile, kes arvutitega tegelevad nn lõpptarbija staatuses ja eriti meie lastele.

Tubli töö!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar